Riskavfall - Ingenting - Coca Carola - HogFarm - NEIN - Poets Republic - Krymplings - Roberg K Band - Zöder - DSL

>RISKAVFALL: 1980-82

Live på Ekebygården, Vallentuna 198x
Medlemmar:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Joakim Näslund/Gitarr, sång
-Ove Järvenpää/Gitarr
-Patrik Trankell/Trummor
-Håkan "Hokke" Larsen/Bas
-Harry Persson/Bas
-Bjarne Hindersson/Sång

Historien:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Riskavfall bildades 1980 av Jojo & Ove. De första låtarna spelades in genom att Ove spelade elgitarr och Jojo skrek in sången rakt in i den inbyggda mikrofonen på en liten kassettbandspelare. Först efteråt kunde resultatet höras.
Bandet utökades sedan med Håkan (Hokke) på bas och Patrick på trummor. Första spelningen genomfördes sommaren 1980 i Lindholmens hembygdsgård som bandet hyrt. Spelningen bjöd förutom musik på slagsmål mellan punkare och raggare och krossade traktorrutor.

Efter en tid utökades bandet med en ytterligare sångare, "Bjarne". Hokke slutade i bandet och ersattes av Harry på bas.

Bandet genomförde ett 15-tal spelningar under åren 1980-81 i framförallt Stockholms norra förorter. 1981 stod de på scenen hos Tompa Eken på klassiska Ultrahuset. Flera av konserterna utannonserades som avskedspelning då bandet upptäckt att detta drog lite extra publik. Vid någon spelning utökades bandet med två manliga dansare, "Lollo" och "kommer inte ihåg namnet" + "Kalle" som bara satt prickstilla på en stol som någon slags happening.

Några liveinspelade låtar med bandet var med på samlingskassetten "Anarki i studio otukt vol 2" på Studio otukt rec som senare bytte namn till Beat Butchers

Efteråt och parallellt med att Riskavfall existerade återfanns medlemmarna i band som Haldo co Roffe (Jojo och Ove), Skrotum (Harry, Jojo och Ove), Roland´s Gosskör (Patrick som också hade en kort karriär som hårdrocksångare i nitkalsonger under artistnamnet Dragos Drunk), Smultronstället (Bjarne), Ett hårdrockband som alla glömt namnet på (Harry, Patrick & Ove). Därefter lade samtliga medlemmar såvitt vi vet instrumenten på hyllan.

Intervjuer:------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>Fanzine Augusti - 1980:

01) Sida-1
02) Sida-2

Foto:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>Live på Ekebygården, Vallentuna - 1980

01) Håkan och Jojo
02) Jojo
03) Jojo, Bjarne och Håkan

>Live i Lindholmen, Vallentuna - 1980:

01) Jojo, Patrik och Håkan

>Live på Tibbleteatern, Täby - 1980: